Activiteiten overzicht

Bergsport

NKBV bergsportreizen organiseert in samenwerking met NKBV 50 Plus een aantal reizen voor 50-plussers.

Bergsport

Bergsportreizen

NKBV bergsportreizen organiseert in samenwerking met onze sectie NKBV 50 Plus een aantal reizen voor 50-plussers.

Deze tochten worden onderverdeeld in basiskampen (voorheen bergsportkampen), standplaatstochten, huttentochten, soms ook over gletsjers (alpiene huttentochten) en wintertochten.

Bij een basiskamp verblijf je met een groep op een camping. Vandaar uit kun je samen afspraken maken om tochten te maken, een dagwandeling te doen of te gaan klimmen. Ook een dagje sightseeing in de omgeving of een dagje uitrusten op de camping behoort tot de mogelijkheden. De basiskampen zijn, wat aantal deelnemers betreft, veruit de grootste activiteit van de NKBV. En niet voor niets! Bij een basiskamp gaan gelijkgestemde bergsporters met elkaar op vakantie. De formule is simpel, het effect is groot: gemeenschappelijke interesses leiden tot nieuwe en onverwachte ervaringen voor leeftijdgenoten in de bergen.
Dit jaar worden er vier 50+ basiskampen georganiseerd. Eind juni begint het basiskamp in de Queyras, eind juli in het Gran Paradiso gebied; deze 2 basiskampen zijn al volgeboekt. In augustus is er een basiskamp in het Zillertal en in september in de Drôme (Frankrijk; een nieuw gebied voor de basiskampen); voor deze 2 basiskampen zijn nog genoeg plaatsen beschikbaar. Kijk hier voor de basiskampen van dit jaar.

Voor standplaatstochten geldt dezelfde formule, alleen verblijf je samen in een hotel.
Dit jaar staan er geen 50+ standplaatstochten op het programma.

Een huttentocht is een begeleide meerdaagse trektocht door een bergachtig gebied waarbij je overnacht in verschillende berghutten. Deze hutten zijn er in allerlei soorten: van eenvoudige onbemande bivaks tot luxueuze berghotels.
Het 50+ huttentochtprogramma omvat dit jaar zes tochten: In de voorzomer (juli) in de Orobische Alpen (Italie; een nieuwe tocht; al vol), in de Queyras (Frankrijk) en het Engadin (Zwiterland); Vanaf de tweede helft van augustus in de Tessiner Alpen (Zwitserland; al vol), Valle d’Aosta (Italie) en Lasörling (Oostenrijk; al vol). Kijk hier voor de huttentochten van dit jaar.
Begin augustus is er een 50+ hutten-gletsjertocht in het Silvrettagebied gepland. Kijk hier voor deze alpiene huttentocht (al vol).

's-Winters worden er speciaal voor 50-plussers skitochten en -cursussen georganiseerd.

Nieuw is het programma Fit & Vitaal. Zie voor informatie de bovenste knop in de lijst met knoppen hiernaast.

 

Lidmaatschap NKBV

Om mee te doen met deze activiteit moet je lid zijn van de NKBV. Je kunt lid worden via de nkbv website.

 

Had je dat gedacht? Bergsportreizen voor 50 Plus in de afgelopen jaren.

Onze bergsportreizen worden door gekwalificeerde begeleiders georganiseerd. De snelkoppelingen verwijzen naar een basiskamp of standplaatstocht (BK), een huttentocht (HT) of een trektocht (TT). De vormgeving is een verslag (v), foto's (f), audio- (a) of videoverslag (vv).