Amsterdamse Waterleidingduinen

Amsterdamse Waterleidingduinen

Vindt plaats op

Een zondagwandeling van ongeveer 23 km voor leden van de NKBV, in samenwerking met regio Midden-Nederland.

Print Friendly and PDF       Handleiding Print Friendly


Start
: 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij ingang De Zilk van de Waterleidingduinen, Joppeweg 1, De Zilk. Daar moet je een dagkaart à 1,50 euro aanschaffen (verkrijgbaar uit automaat bij parkeerplaats).

Openbaar vervoer: Trein naar NS-station Hillegom en dan met bus 57 van Arriva naar De Zilk. Vanaf de halte loop je een stukje terug in de richting van De Zilk en dan linksaf onder het viaduct door. . 

 

 Vertrekpunt:

 Tijd:

 Aankomstpunt:

 Tijd:

 Arriva bus 57
 richting Leiden

 Station Hillegom

   9.24

 De Zilk, halte
 Amst. Waterleidingduinen

  9.30


De organisator is bereid deelnemers bij station Hillegom af te halen met eigen auto om ca 09.55 uur. Belangstellenden hiervoor moeten zich uiterlijk zaterdag 27 juli aanmelden (tel. zie hieronder).

Eigen vervoer: Met de auto kan de ingang De Zilk via diverse routes worden bereikt. Het parkeerterrein bij deze ingang ligt pal westelijk van de N206, te bereiken via de afslag naar de N442. Een (dag)parkeerkaart kost 2 euro.

Horeca onderweg: Ca 1,5 uur na de start kan bij ‘Panneland’ iets gedronken worden. Verder geen horeca onderweg, dus lunch en overig drinken zelf meenemen.

Wandelgebied:
De Amsterdamse Waterleidingduinen vormen een uitgestrekt, niet voor auto’s en andere vervoermiddelen toegankelijk natuurgebied. Het is één van de uitgestrektste aaneengesloten wandelgebieden van Nederland. De wandeling voert door zeer gevarieerde duinlandschappen en langs talrijke waterlopen. Deze waterlopen zijn onderdeel van de natuurlijke (voor)zuivering van voornamelijk. rivierwater voor de drinkwaterproductie. De wandeling zal ook over een (rustig) stuk strand voeren.

Organisatie: Jan van Aartrijk, telefoon 06 5354 5325, alleen op de dag van de wandeling.

Kijk kort voor de wandeling nog even hier of er nog aanvullingen of wijzigingen zijn.