Belmonte

Belmonte

Vindt plaats op

Een wandeling van 16-18 km voor leden van de NKBV van treinstation Ede-Wageningen naar busstation Wageningen.

Start: 11:05 uur na aankomst van de treinen van 10:56 uit Arnhem en van 11:02 uit Utrecht bij de restauratie op het middenperron van station Ede-Wageningen.

Openbaar vervoer: Ieder kwartier komt er een trein uit de richting Arnhem en uit de richting Utrecht.

Eigen vervoer: is hier erg lastig.

Horeca onderweg: Panoramahoeve, Panoramaweg 23, Bennekom, tel 0318-414396.

Wandelgebied:
We verlaten het station aan de zuidzijde. Het terrein van de voormalige AKZO / ENKA fabrieken wordt langzamerhand met woningen volgebouwd. We lopen door dit nieuwe wijkje om door te steken naar het Hoekelumsche Bosch. Hier is een tunneltje voor wandelaars gemaakt onder de A-12 door, naar de Bennekomse bossen. We houden de lunchpauze in de Panoramahoeve.
Hierna wordt hoofdzakelijk de NS-route Belmonte naar Wageningen gevolgd. Deze voert langs het Renkums Beekdal. Het bijzondere is dat hier de industrie is verdwenen om ruimte te maken voor de natuur.
Dan door de bossen rond Oranje Nassau’s Oord, dat in 1898 door Koningin-moeder Emma geschonken is om er een sanatorium van te maken. Vervolgens langs de hoger gelegen oever van de Nederrijn naar het Arboretum Belmonte. Tenslotte belanden we nog vrij onverwachts voor hotel De Wereld in het centrum van Wageningen.

Organisatie: Marijke Kaaijk, telefoon: 0622287690, alleen op de dag van de wandeling.