Brabantse Biesbosch

Brabantse Biesbosch

Vindt plaats op

Een donderdagwandeling van 18,5-19 km voor leden van de NKBV. Korter wandelen kan ook: na 15 km kan je een bus nemen.

Print Friendly and PDF       Handleiding Print Friendly

 

Start: 11.00 uur bij station Dordrecht-Stadspolders. Recht tegenover het station op het Van Eesterenplein bij “De Naald” is er gelegenheid om koffie te drinken.

Openbaar vervoer: R-net trein naar Dordrecht -Stadspolders. Let op bij overstappen: uitchecken bij NS en weer inchecken bij R-net.

Eigen vervoer: Vanaf de A15 afrit 23 N3 Dordrecht; vanaf de A16 afrit 20 N3 Papendrecht; op de N3 de afrit naar veer Werkendam en deze richting aanhouden; op de provinciale weg de eerste afslag links, Hastingsweg, en vervolgens op de rotonde de eerste afslag naar de Groenezoom. In de omgeving van het station kan worden geparkeerd.

Horeca onderweg: Het plan was om de lunch te gebruiken in het restaurant van het Biesbosch museum, maar dat is helaas wegens werkzaamheden gesloten. Bij goed weer kunnen we picknicken; bij slecht weer zouden we kunnen lunchen bij Huiskamercafe Fluitekruid in de Kop van het Land. Dat wordt dan een vroege lunch, want daar zijn we al om ca. 12 uur. Neem dus in ieder geval eten en drinken mee. 

Wandelgebied:
Onze wandeling gaat vandaag door de Brabantse Biesbosch. Na de St. Elisabethsvloed in 1421 is dit gebied een speelbal geworden van de getijwerking van eb en vloed met kreken, grienden en rietvelden. Gedeeltelijk heeft er in de loop van de tijd weer een inpoldering plaatsgevonden, maar de laatste jaren is er ook weer veel ontpolderd voor wateroverloopgebied en natuurgebied.
Om er te komen lopen we eerst naar de Kop van het Land om daar over te varen naar de Brabantse kant. We lopen dan een rondje door de Biesbosch, waarbij de route over diverse bruggen van verschillende kreken gaat, om weer bij het veer van de Kop van het Land uit te komen en na de overtocht bij het station van Dordrecht-Standspolders te eindigen. Bij de Kop van het Land kan je de bus naar station Dordrecht-Centrum nemen; dat is na ongeveer 15 km. Deze bus vertrekt om 16:00 uur.

Organisatie: Gert van Noordenne, telefoon 0049 1523 8823 483, alleen op de dag van de wandeling.

Kijk kort voor de wandeling nog even hier of er nog aanvullingen of wijzigingen zijn.