Door het hart van de Alblasserwaard

Door het hart van de Alblasserwaard

Vindt plaats op

Een donderdagwandeling van ongeveer 18 km voor leden van de NKBV. Deze wandeling wordt op donderdag 5 november herhaald.

Print Friendly and PDF       Handleiding Print Friendly


De wandelcommissie heeft een leidraad opgesteld voor de wandelingen in de komende tijd. Die leidraad vind je op https://50plus.nkbv.nl/wandelen/opstarten-van-onze-wandelingen-na-1-juni. Je komt er ook door in het hoofdmenu van onze website op WANDELEN te klikken en dan op Opstarten van onze wandelingen na 1 juni. We vragen je om deze leidraad door te lezen als je mee wilt wandelen.

I.v.m. de nieuwste corona maatregelen is het max. aantal wandelaars: 4, inclusief de organisator.
Aanmelden verplicht, zie onder de beschrijving van de wandeling.

Start: 11.00 uur bij het wandelknooppuntenbord aan de noordzijde van de overweg bij station Hardinxveld-Giessendam, wat ook ons eindpunt is.

Openbaar vervoer: R-net trein naar station Hardinxveld-Giessendam. Vergeet niet om in Dordrecht of Geldermalsen uit te checken bij NS en in te checken bij R-net.

Eigen vervoer: Neem op de A15 afslag 26 Hardinxveld-Giessendam / Giessenburg, volg richting Giessenburg en na de rotonde richting Giessen-Oudekerk. Bij de overweg rechtdoor en na het station rechts naar de parkeerplaats. Indien deze vol is kan er ook aan de overzijde van de spoorlijn in de Spoorweg worden geparkeerd.

Horeca onderweg: Er is geen horeca onderweg, dus zelf voor eten en drinken zorgen.Wandelgebied:
Na onze start laten we na ca. 200 meter de bebouwing achter ons en lopen we de polder in. Onze tocht voert ons vandaag over ruilverkavelingswegen, tiendwegen, weilanden en kades door het hart van de Alblasserwaard. Af en toe komen we langs een boerderij maar verder ervaren we de leegte van de polder waar alleen tiendwegen en enkele kades begroeiing hebben. Kenmerkend voor de polder is het slagenlandschap van de langgerekte akkers met de greppels tussen de sloten, doorsneden door tiendwegen en boezems, zodat een goede afwatering werd verkregen.

Het is mogelijk om alleen een halve tocht mee te wandelen en halverwege met de bus naar station Sliedrecht, Gorinchem of Utrecht te gaan.  

Kijk hier voor een routebeschrijving van deze wandeling.

Organisatie: Gert van Noordenne, telefoon 0049 1523 8823 483, alleen op de dag van de wandeling.

Kijk kort voor de wandeling nog even hier of er nog aanvullingen of wijzigingen zijn.

Schrijf je hieronder in als je wilt deelnemen aan deze wandeling.

Enkele velden zijn in het systeem aangegeven als verplicht terwijl dat hier eigenlijk niet nodig is, geboortedatum, e-mailadres en telefoonnummer. Dat kan onze websiteredactie niet aanpassen. Het opgeven van het telefoonnummer betekent NIET dat de organisator je gaat opbellen als je op de aangegeven tijd nog niet op het beginpunt bent. Hij/zij mag gewoon op de aangegeven tijd met de wandeling beginnen. Dus, als je iets verlaat bent, bel zelf met de organisator.

LET OP:
Je hebt zelf de verantwoordelijkheid om te bepalen of jouw deelname aan de wandeling verantwoord is voor jezelf EN voor de andere deelnemers .

Het is van belang kennis te nemen van de richtlijnen van het kabinet, het RIVM, de NOC/NSF, de NKBV, de veiligheidsregio’s, de lokale regelgeving en de noodverordeningen. Kijk hier voor het bericht op onze NIEUWS pagina.

Kijk hier voor enkele praktische punten i.v.m. anderhalvemeterwandelingen.

Als je je voor deze wandeling hebt ingeschreven en later blijkt dat je toch niet mee kan, stuur dan een mail naar de wandelcommissie of bel, zeker als het korter dan 24 uur voor de wandeling is, 06 8581 0555. Dan kan iemand die als reserve op de lijst staat alsnog mee.