Een rondje Holten

Een rondje Holten

Vindt plaats op

Een zaterdagwandeling van 21 km voor leden van de NKBV.

Print Friendly and PDF       Handleiding Print Friendly


Start
: 10.20 uur bij Bakkerij Nijkamp, Dorpstraat 16, Holten; tel. 0548-363703; te bereiken vanaf het station door in zuidelijke richting de Stationsstraat te nemen en bij de rotonde linksaf de Dorpsstraat in.

Openbaar vervoer: Trein vanuit het westen, noorden en zuiden naar Deventer en vandaar met de sprinter naar Holten. Vanuit het oosten de sprinter van Almelo naar Holten.
Volgens onderstaand schema: in beide gevallen een uursdienst!.

 

Vertrekpunt:

Tijd:

Aankomstpunt:

Tijd:

NS sprinter

Deventer

9:36

Holten

  9:51

NS sprinter

Almelo

8:53

Holten

10:09

 
Eigen vervoer: Aan de zuidkant van het station is een gratis parkeerterrein. Vandaar te voet naar het startadres.

Horeca onderweg: In principe gebruiken we de lunch in de openlucht. Dus brood en drinken meenemen. We passeren wel enkele gelegenheden waar we iets kunnen drinken.

uitkijkpunt Holterberg

Wandelgebied:
We maken een wandeling rond Holten. We lopen eerst in U-vorm in zuidelijke richting over de akkers van de Lokerenk en de bossen van de Zuurberg. We volgen van tijd tot tijd het Wereldtijdpad (www.wereldtijdpad.nl), met wetenswaardigheden van een bepaald jaar, in ons geval de tijdsperiode tussen 1200 en 1050. We lopen over rustige paden en landweggetjes met uitzicht op landerijen en typische boerderijtjes.
Na circa 10 km passeren we weer de spoorlijn Holten – Almelo en kan men vanaf dit punt terugkeren naar station Holten (1 km) en zodoende de helft van de tocht meelopen.
Even verderop kunnen we eventueel iets drinken bij camping De Holterberg. Vanaf dit punt gaan we langs de Canadese begraafplaats de Sallandse Heuvelrug in. In de buurt van de begraafplaats kiezen we onze lunchplek. Verder alsmaar stijgend bereiken we het uitkijkpunt van de Holterberg (59,5 m).
Via heidevelden rond de Holterberg koersen we weer in zuidelijke richting langs de horecagelegenheden van de Holterberg naar station Holten.

Organisatie: Gerard Uiterwaal, telefoon 06 4748 1317, alleen op de dag van de wandeling.

Kijk kort voor de wandeling nog even hier of er nog aanvullingen of wijzigingen zijn.