Land van Ravenstein

Land van Ravenstein

Vindt plaats op

Een donderdagwandeling van 16 km voor leden van de NKBV.

Print Friendly and PDF       Handleiding Print Friendly


Start
: 11.05 uur bij station Ravenstein na aankomst van de trein uit Arnhem; verzamelen bij de fietsenstalling bij perron 1 aan de achterzijde van het station.

Openbaar vervoer: Trein naar station Ravenstein.

Eigen vervoer: P+R bij station Ravenstein.

Horeca onderweg: De horeca bij het station is nog dicht als de wandeling begint. Op 5,5 km van onze route is gelegenheid tot koffie drinken en op 11 kilometer een terras voor de lunch.

Wandelgebied:
De wandeling is 16 kilometer lang. Dat is minder dan onze gebruikelijke afstand, maar onderweg valt veel te bezichtigen in de dorpjes die we passeren.
We wandelen eerst naar Deursen met een paar monumentale kerken en een mooi kapelletje dat een bezoekje waard is. Vervolgens wandelen we door open landelijk gebied naar onze koffiestop. Dit deel is wat saai, maar de heerlijke taart bij de koffie is een beloning.


                                                                   Het eerste deel van de wandeling

Over de dijk, over een mooi graspad door de uiterwaarden en wederom over de dijk komen we bij Dieden met de middeleeuwse Sint-Laurentiuskerk. Hier gaat onze weg weer de uiterwaarden in om vlak bij de Maas uit te komen. We vervolgen onze weg langs de Maas. Dit is een erg mooi deel van onze wandeling. Na veel regen kunnen de uiterwaarden nat zijn, dus houd rekening met goed schoeisel.
Tegenover het dorpje Batenburg aan de overzijde van de Maas gaan we weer landinwaarts naar het dorpje Demen. Hier is een leuk cafeetje met terras waar we de lunch kunnen nuttigen.
Over de dijk lopen we dan tot het dorpje Neerlangel om het kleine oude kerkje te bekijken.
Het laatste deel van onze tocht gaat weer door de uiterwaarden. Vlak voor de spoorlijn gaan we de weg op en lopen we door het schilderachtige centrum van Ravenstein naar de Markstraat waar we op een terrasje een afscheidsdrankje kunnen nuttigen.
Van hieruit is het nog een kwartiertje naar het station.
Verdeling asfalt/gras = circa 65/35%.
Klik hier om op de site van NS een routebeschrijving, routekaartje of gps track van de wandeling te downloaden.

Organisatie: Daniella Buis, telefoon 0653382796, alleen op de dag van de wandeling.