Landgoederen bij Lochem

Landgoederen bij Lochem

Vindt plaats op

Een zaterdagwandeling van 23-24 km voor leden van de NKBV.

Print Friendly and PDF       Handleiding Print Friendly


Start
: 10.22 bij station Lochem na aankomst van de trein uit Zutphen. Hier is helaas geen horeca (gaat pas open om 17:00 uur).

Openbaar vervoer: Trein naar station Lochem..

Eigen vervoer: Gratis parkeren bij station Lochem.

Horeca onderweg: Onderweg zijn er 2 mogelijkheden voor een eenvoudige koffie/thee/wc stop. Ook is er op 2/3 een mooie rustplek met 3 picknicktafels. Het is handig om zelf proviand en drinken in voldoende mate mee te nemen. Indien je iets korter wilt lopen (19 km) is er een mooie doorsteek van Kranengoor naar Huis Verwolde mogelijk waar je op de rest kunt wachten in de theetuin.

Wandelgebied:
We gaan een prachtige wandeling maken ten noorden van Lochem door het landgoederenlandschap van de Achterhoekse Graafschap. Vanaf het station wandelen we vrijwel meteen over landgoed Ampsen, met lange bomenlanen als restanten van een Franse geometrische tuin. Als we het bos uitkomen steken we over het boerenland en via landgoed Kranengoor door naar Kasteel Verwolde. Bij het kasteel ligt een park, eveneens in Franse stijl aangelegd met symmetrische rechte lijnen. Het landgoed rondom het kasteel is een prachtig afwisselend gebied met kleinschalige weilanden,  bossen en landschapselementen als houtwallen, lanen, beken en steilranden. We lopen vooral op onverharde paden. Vervolgens lopen we in de richting van Laren en dan via de Excelse Enk en wederom landgoed Ampsen terug naar het station.
Er is een gps track van de wandeling. Klik hier met de rechter muisknop en selecteer Opslaan als.

Organisatie: Sonja Calissendorff, telefoon 06 3733 7641, alleen op de dag van de wandeling.

Kijk kort voor de wandeling nog even hier of er nog aanvullingen of wijzigingen zijn.