Langs de IJssel ten oosten van Arnhem

Langs de IJssel ten oosten van Arnhem

Vindt plaats op

Een donderdagwandeling van 16-18 km voor leden van de NKBV.

Print Friendly and PDF       Handleiding Print Friendly

 
Start: 11.00 uur bij station Westervoort. Verzamelen bij de liftkoker beneden aan de kant van het centrum van het dorp.

Openbaar vervoer: De treinen van Breng/Arriva vertrekken vier keer per uur vanaf station Arnhem Centraal. Denk eraan om op het perron uit te checken bij NS en in te checken bij Breng/Arriva. De beide palen staan naast elkaar op het perron van de betreffende trein. De trein van 10.47 uit Arnhem Centraal komt om 10.53 aan in Westervoort.

Eigen vervoer: Parkeren bij station Westervoort. De parkeerplaats op het Dorpsplein tegenover het station is alleen voor kort parkeren; de parkeerplaats tussen de Zuidelijke Parallelweg en de spoorlijn is voor lang parkeren.

Horeca onderweg: Waarschijnlijk pas in de loop van de middag, dus eigen lunch meenemen.

Wandelgebied:
Via de Lommerrijke ‘Dorpsstraat’ lopen wij naar de Honsbroekse Pleij. Dit is een uiterwaarden gebied met meerdere plassen. Via een verdeelwerk dat bij extreem hoog water wordt ingezet om de hoeveelheid afstromend water over de Nederrijn en de IJssel te verdelen komen wij bij de IJsselkop, het punt waar de IJssel zich afsplitst van de Rijn.Wij volgen de IJssel stroomopwaarts over rivierdijken naar Lathum. Op de dijk liggen afwisselend voet- en fietspaden en deels zijn er verkeersluwe wegen voor aanwonenden. Wij hebben regelmatig zicht op de rivier en op de bossen van de Zuidoostelijke Veluwe aan de overkant.
Daarna zien wij de plassen van Rhederlaag. Hier wordt in het seizoen druk gezeild. Neem een handdoekje mee, dan kan hier en daar langs het strand door het water gelopen worden. Bij camping De Veerstal pendelt zomers een klein pontje op en neer naar de overkant. Vandaar lopen wij naar het dorp Giesbeek. Hier vertrekt ieder half uur een bus naar station Arnhem Centraal terug.

Organisatie: Marijke Kaaijk, telefoon 06 4066 2696, alleen op de dag van de wandeling.

Kijk kort voor de wandeling nog even hier of er nog aanvullingen of wijzigingen zijn.