Lunetten en De Uithof

Lunetten en De Uithof

Vindt plaats op

Een zaterdagwandeling van ongeveer 22 km voor leden van de NKBV.

Print Friendly and PDF       Handleiding Print Friendly


Start: 10.05 uur bij station Vaartsche Rijn, na aankomst van de sprinters vanaf Utrecht C richting Houten/Den Bosch van 9.54 en vanaf Den Bosch richting Utrecht van 10.04. Het station verlaten aan de kant van de Oosterkade.

Openbaar vervoer: Trein naar station Vaartsche Rijn.

Eigen vervoer: Parkeren is praktisch onmogelijk bij het station.

Horeca onderweg: Waarschijnlijk het restaurant van de Botanische Tuinen.

Wandelgebied:
We volgen een groot deel van 3 wandelingen uit het boekje van Kees Volkers en Anton Rosmüller met wandelingen buiten de binnenstad van Utrecht. Vanaf station Vaartsche Rijn lopen over de Oosterkade en de Tolsteegbrug langs de Kromme Rijn naar en door Lunetten met zijn 4 forten aan de zuidkant van Utrecht, vanwege de halve maan-vorm Lunetten geheten. Na zo’n 3 km zouden we een korte koffiestop in Lunet IV kunnen houden.
Verder lopen we door het Beatrixpark en langs het Inundatiekanaal, en door het Broekbos en onder NS-station Lunetten door lopen we Amelisweerd in. We zetten over het Jaagpad koers naar de voormalige ridderhofstede Oud-Amelisweerd. Daarna lopen we verder door Amelisweerd naar de Uithof, aan de oostkant van Utrecht. Tussen 13u en 13.30u arriveren we bij de Botanische Tuinen (achter de fotografe) voor een lunchstop.
Na de lunch laten we De Uithof achter ons en komen in Rijnsweerd. Langs het Rietveld-Schröderhuis, door het Wilhelminapark en langs de Minstroom in de Sterrenwijk komen we uit op de Maliesingel. Vervolgens lopen we om het oude stadscentrum heen over de diverse Singels (en het Nijntje Pleintje) om uiteindelijk via Hoog-Catharijne uit te komen in de stationshal van Utrecht-Centraal.

Organisatie: Liesbeth Montagne, telefoon 06 1415 8758, alleen op de dag van de wandeling.

Kijk kort voor de wandeling nog even hier of er nog aanvullingen of wijzigingen zijn.