Rotterdam: de Waal-, Maas- en Rijnhaven

Rotterdam: de Waal-, Maas- en Rijnhaven

Vindt plaats op

Een donderdagwandeling van ongeveer 16 km voor leden van de NKBV.

Print Friendly and PDF       Handleiding Print Friendly


Start: Omdat de wandeling begint met een vaart per Waterbus veerdienst 18 naar Heijplaat-RDM, verzamelen we om 10.45 uur bij de halte van de Waterbus, 100 m vanaf de Spido op het Willemsplein.

Openbaar vervoer: Trein naar Rotterdam Centraal; dan:

 

Vertrekpunt:

Tijd:

Aankomstpunt:

Tijd:

Tram 7

Centraal station

10.34

Willemsplein

10.44

Metro D of E

Centraal station

10.31

Leuvehaven

10.35

Waterbus

Willemsplein

10.49

Heijplaat

11.14


Van metrostation Leuvehaven is het 10 minuten lopen naar waterbushalte. Ga de trap op, rechts en dan links naar de uitgang en volg dan de wegwijzers richting Spido. Bij de Spido 100 m naar rechts naar een drijvend ponton. In de waterbus betaal je met je OV-chipkaart.

Eigen vervoer: Er is een dure parkeergarage in de buurt van de Spido. Dus als je met de auto komt:
Uit richting Gouda op de A20 afslag 14 Centrum nemen; op de rotonde eerste weg rechts, richting Berkel en Rodenrijs. Na 1,8 km bij metrostation Meiersplein op P+R parkeren. Rij met metro E richting Slinge, V 10.24, tot halte Leuvehaven. Zie verder hierboven.
Uit richting Dordrecht op de A16 de A15 richting Europoort nemen. Na 3 km op knooppunt Vaanplein rechtsaf richting Zuidplein. Na 1,5 km linksaf, Slinge, tot metrostation Slinge. Daar parkeren en met metro D of E naar Leuvehaven. Zie verder hierboven.
Voor de metro, tram en de stationstunnel heb je je ov-chipkaart nodig.

Horeca onderweg: Horeca onderweg: koffie in café Courzand in Heijplaat.
Lunch bij mooi weer op een terras, uit de rugzak; bij slecht weer: Lunchcafé PortCity, Waalhaven Zuidzijde 19, tel. 010-2367348.
Openbaar vervoer bij de lunchplek: halte Anthony Fokkerweg van bus 68 van/naar metrostation Slinge.

Wandelgebied:
We varen niet met de Spido, maar met de Waterbus lijn 18 naar Heijplaat-RDM; vertrek 10.49 u, betalen met OV-chipkaart. Korte bezichtiging van de RDM (voormalige scheepswerf), dan het dorp, met koffie in café Courzand (een gebouw in de stijl van de Amsterdamse School waar interessante oude foto’s aan de muur hangen). Dan lopen we om de Waalhaven heen en bekijken het havengebeuren tijdens een lunch uit de rugzak (bij slecht weer in lunchcafé PortCity). Verder door het oude dorp Charlois naar de Maastunnel. Vervolgens langs de Maashaven, door Katendrecht en over de Rijnhavenbrug. We maken een korte stop in of bij Hotel New York (met de groene torentjes, bekend van de vroegere Holland-Amerikalijn), en gaan over de Erasmusbrug terug naar het Willemsplein.
De wandeling is gebaseerd op het gidsje: Wandelen buiten de binnenstad van Rotterdam / Kees Volkers.

Organisatie: Han van Hussen, telefoon 06 3804 6111, alleen op de dag van de wandeling.

Kijk kort voor de wandeling nog even hier of er nog aanvullingen of wijzigingen zijn.