Van Amsterdam CS naar Broek in Waterland

Van Amsterdam CS naar Broek in Waterland

Vindt plaats op

Een zaterdagwandeling van ongeveer 20 km voor leden van de NKBV.

Print Friendly and PDF       Handleiding Print Friendly


Start
: 10.00 uur op station Amsterdam Centraal bij restaurant De Burgerij in de stationshal aan de IJ-Zijde. De Burgerij is vlak bij de uitgang aan de IJ Zijde van de middentunnel van het station. Dit is een goede gelegenheid om koffie te drinken.

Openbaar vervoer: Zeer veel OV naar station Amsterdam Centraal.

Eigen vervoer: Het is niet aan te bevelen om bij het centraal station te parkeren. Een alternatief is parkeren in Broek in Waterland, bijv. op het parkeerterrein aan het Nieuwland. Dan met de bus naar Amsterdam Centraal of naar metrostation Noord en verder met de metro naar het centraal station.

Horeca onderweg: Café het Sluisje aan de Nieuwerdammerdijk, maar dat is te vroeg voor de lunch. Neem dus eigen lunch mee.

Wandelgebied:
Vanaf het station varen we eerst over het IJ naar de Buiksloterweg. We lopen over de sluis van het Noord Hollands Kanaal naar de noordelijke IJ-oever. Een stukje langs het IJ en dan via Amsterdamse  sociale woningbouw uit het begin van de vorige eeuw en het Vliegenbos naar de Nieuwendammerdijk met vele oude Waterlandse huisjes. Langs het IJ,  Durgerdam en het Markermeer gaan we richting Holysloot. Daar gaan we met de pont (oversteek 1 euro) over de Holysloter Die en verder richting Broek in Waterland. Hier kan een klein stukje pad heel drassig zijn. Vanaf Broek in Waterland nemen we de bus (ieder kwartier) terug naar Amsterdam CS. De plaatsjes Durgerdam, Holysloot en Broek in Waterland zijn mooie oude Waterlandse dorpen.

Organisatie: Henny Haremaker, telefoon 06 2710 7529, alleen op de dag van de wandeling.