Van Vlissingen naar Domburg

Van Vlissingen naar Domburg

Vindt plaats op

Een zaterdagwandeling van 25 km voor leden van de NKBV.

Print Friendly and PDF       Handleiding Print Friendly


Start: 10.10 uur op het perron van het station in Vlissingen na aankomst van de intercity.

Openbaar vervoer: Trein naar station Vlissingen.

Eigen vervoer: Parkeren kan in de buurt van de stations Vlissingen en Middelburg, dus ’s ochtends of ’s middags is een korte treinrit nodig.

Horeca onderweg: Een strandtent bij West-Kapelle en mogelijk ook in Domburg als we op de bus naar station Middelburg moeten wachten. Verder zijn er twee korte picknick pauzes in het open veld op mooie uitkijkpunten.

Wandelgebied:
In het naastgelegen duin bij Domburg staat het huis waar de Nederlandse speelfilm Terug naar de Kust (2009, Will Koopman) is opgenomen, naar het gelijknamige boek van Saskia Noort. Ook Maggie MacNeal bezong dit al in de zeventiger jaren met haar gelijknamige hit (zie o.a. Youtube). Evenzo in Domburg staat de prachtige houten Villa Carmen Sylva (voorheen Villa Maria) waar Koningin Elisabeth van Roemenië (1843-1916) tijdens haar verblijf in 1889 veel tijd doorbracht. Het strand, gelegen aan de voet van deze villa, was één van de geliefde plekjes waar Piet Mondriaan (1872-1944) vaak zat te schetsen.

Echter voordat we Domburg bereiken moeten we eerst nog aanvangen in Vlissingen. Met rechts van ons de historische binnenstad, volgestampt met heritage aan Hollands Glorie en waar de geesten van voormalige nationale marinehelden nog voelbaar ronddolen. Te bezien is ook een wel heel origineel windorgelkunstwerk, waar door golfslagen opgestuwde windvlagen hun onvoorspelbare Neptuniaanse symfonieën aan ons ten gehore zullen brengen.
We lopen over weids uitstrekkende stranden met een werkelijk 'stunning' zeelandschap, wat we nu en dan ook gaan overzien vanaf hoge duintoppen. Vooral bij halfbewolkt weer zijn de lichtval, de lange schaduwen en het kleurenpallet uiterst indrukwekkend. Af en toe verlaten we het strand even en wandelen we door hoger gelegen stukjes bos en langs duinmeertjes. Of voor een ontspannen picknick of horecastop.
In Domburg eindigt de wandeling en nemen we de bus naar station Middelburg.

Organisatie: Robert Otto, telefoon 06 5188 1546, alleen op de dag van de wandeling.

Kijk kort voor de wandeling nog even hier of er nog aanvullingen of wijzigingen zijn.