Van Woerden naar Vleuten door het Groene Hart

Van Woerden naar Vleuten door het Groene Hart

Vindt plaats op

Een dondagwandeling van 16-18 km voor leden van de NKBV.

Print Friendly and PDF       Handleiding Print Friendly


Start
: 11:05 uur aan de noordzijde van station Woerden, na aankomst van de trein van 11.01 uit Rotterdam. In het station is koffie verkrijgbaar bij de Kiosk.

Openbaar vervoer: Trein naar station Woerden.

Eigen vervoer: Via de A12 afslag Woerden, dan richting Centrum. Parkeren: P+R voor het spoor bij het station. Vanaf de parkeerplaats loop je naar de zuidzijde van het station en dan met de OV-chipkaart door het station naar de noordkant. Als je geen OV-chipkaart bij je hebt, gebruik dan het tunneltje onder het spoor vlak bij het station.

Horeca onderweg:  Tijdens de eerste helft van de wandeling passeren we geen horeca. Neem dus eten en drinken mee. In de tweede helft zijn er twee mooie locaties om te stoppen voor een drankje: het stalplein van het kasteel de Haar en in het dorpje Haarzuilens. In Haarzuilens kan je eventueel ook op de bus stappen naar station Vleuten.

Wandelgebied:
We lopen over rustige verharde en onverharde wegen en paadjes en volgen daarbij een gedeelte van de Hollandse Kade, bekend van NS-wandeling en Floris V-pad. We verlaten dit pad voor Kockengen en buigen af naar het zuidoosten. We lopen nu over het landgoed Haarzuilens. Deze landerijen, gelegen rondom het park van Kasteel de Haar, waren tot 2000 nog in particulier bezit van de laatste Baron, Thierry van Zuylen van Nijeveld, die om een grootschalige restauratie van het kasteel te bekostigen, o.a. veel land heeft verkocht aan Natuurmonumenten. Er zijn nu tal van wandelpaden, fietspaden en recreatieplekken gerealiseerd.We passeren kasteel de Haar en de Hamtoren, restant van het oude kasteel de Ham, op weg naar station Vleuten. Dit zijn plaatsen met een rijke historie.    

Organisatie: Francis de Jong, telefoon 06 5251 2878, alleen op de dag van de wandeling.

Kijk kort voor de wandeling nog even hier of er nog aanvullingen of wijzigingen zijn.