De organisatie van sportklimmen bij NKBV 50 Plus

De klimcommissie van NKBV 50 Plus organiseert de sportklimactiviteiten. Hierbij gaat het om uitdagende sportklimweekenden en -weken, waarin we proberen om de deelnemers op hun eigen niveau net weer een stapje hoger te laten komen. Dit betekent dat personen, die nog nooit geklommen hebben instructie krijgen om op een verantwoorde manier hun eerste routes te klimmen. Personen, die al wat ervaring hebben, worden geholpen om hun klimvaardigheden te vergroten. En personen, die een klimvaardigheidsbewijs hebben worden in de gelegenheid gesteld om weer verder te oefenen in het klimmen.
Natuurlijk zijn deze activiteiten inspannend. Tijdens onze weekenden hebben we het parool, dat we niet als jonge steenbokken de rotsen opvliegen, maar dat ieder in zijn eigen tempo op een plezierige en veilige manier klimt.
De ontspanning zit hem in de gemoedelijke, maar toch uiterst serieuze sfeer bij de rotsen; maar ook tijdens de borrel, die op de zaterdagmiddag met een drankje en een hapje na het klimmen wordt georganiseerd. We willen op een plezierige manier als 50-plusser er een leuk weekend van maken.

De planning en locatie van de klimweekenden in België wordt n.a.v. ons verzoek gedaan door het hoofdbureau van de NKBV in Woerden in samenspraak met de Belgische klimbond (KBF). De klimweekenden en klimweken in andere landen worden buiten het bureau om gepland. Hierbij houdt 50 Plus zo goed mogelijk rekening met de data van de klimweekenden in de NKBV-regio's.

Voor de meeste klimgebieden in de buurt van Nederland heeft de NKBV een routekaart gemaakt. Bij Belclimb.net kun je ook een routebeschrijving vinden, dan moet je even de naam van het gebied opgeven en doorklikken. Hier kun je ook meer informatie vinden over de Belgische klimgebieden. Bij de Sportklimsite van de NKBV vind je nog meer informatie over andere klimgebieden, topo's en kaarten.