De organisatie van vreemde voettochten bij NKBV 50 Plus

Het is de ervaring van je leven. Je hebt alle bagage bij je in je rugzak of het wordt vervoerd. Je kampeert, kookt en overnacht in de natuur of op een camping. Of je wordt gastvrij ontvangen in een gezellige accommodatie. Als je een keer je grenzen wilt verleggen, dan doe je dat met een vreemde voettocht van de NKBV 50 Plus..

NKBV 50 Plus organiseert deze activiteiten in samenwerking met NKBV Bergsportreizen. Bij een vreemde voettocht gaat altijd een deskundige tochtleider mee. Zij/hij zorgt dat de organisatie van de tocht vlekkeloos verloopt. Ter plekke vindt de tochtleider met kaart, kompas en GPS veilig de weg in het terrein. Daar waar je onverwacht op obstakels stuit, maak je een omweg. Je kunt ook zomaar onverwacht te gast zijn bij een familie onderweg. Die onvoorspelbaarheid is onderdeel van het avontuur. Soms moet je improviseren. Een flexibele instelling is daarom essentieel.

Vreemde voettochten zijn een initiatief van de tochtleider die daarom dan ook zelf de tocht begeleid. De details van de tocht zijn vermeld bij de omschrijving en voor informatie kun je altijd de tochtleider benaderen.

Voor de vreemde voettochten wordt een kennismakingsdag of -weekend georganiseerd waarin alle aspecten van de tocht en de wijze waarop je aan je deelname het meeste plezier kunt beleven, aan de orde komen.